Bahan Untuk Memasak Sub Tulang:
Bahan Untuk Rempah Tumis:
- 500g Tulang
Bahan Untuk Dikisar:
- kayu manis
- buah pelaga
- bunga lawang
- 2-3 tangkai cengkih
Bahan Untuk Dipotong Dadu Besar:
- 3 ulas bawang putih
- 3 ulas bawang merah
- 3 biji buah keras
- 1 sudu kecil jintan manis
- 1 sudu besar lada hitam
- 1 sudu kecil serbuk ketumbar
- 1 sudu kecil jintan putih
Cara Untuk Memasak Sub Tulang:
- 1/2 batang lobak merah
- 2 biji kentang sederhana besar
- tomato (potong 4)
Demikianlah Resep Untuk Memasak Sub Tulang Yang Sangat Lezat dari Kumpulan Resep Masakan Lezat pada kali ini ,semoga bermanfaat selamat mencoba....
- Panaskan 3 sudu besar minyak dalam peri
- Tumiskan rempah tumis bersama bahan kisar. Biarkan sehingga naik bau dan pecah minyak
- Masukkan tuilang,kacau dan biar sebentar
- Masukkan air, lebih kurang 3 cawan.
- Bila sup sudah mula mendidih,masukkan lobak merah dan kentang.Masak sehingga empuk.
- Masukkan tomato beserta garam dan gula secukup rasa
- Taburkan daun sup dan bawang goreng apabila hendak dihidang